Agenda

Expositie: Ieder mens is een kunstenaar

Kunstzinnig beeldend therapeute Henny Jelsma exposeert samen met 14 kunstenaars van zorgboerderij De Witte Hoeve: een unieke tentoonstelling.
do 4 juli 2024 Sint Anthonis

Hoe is het om kunst te maken, wat betekent dat eigenlijk en kan iedereen dat? Kunstzinnig beeldend therapeute Henny Jelsma exposeert samen met 14 kunstenaars van zorgboerderij De Witte Hoeve uit Oploo.


Henny werkt wekelijks met elke deelnemer van Kunstuur individueel. Samen onderzoeken ze welke kunstenaar, sprookje, verhaal, gedicht of gebeurtenis inspireert. Voor de schilderijen wordt gewerkt met wasco, acrylverf, ecoline, aquarelverf , kleurpotloden en viltstift, bij de 3D kunstwerken wordt gebruik gemaakt van hout, plastic, lood en papier.


Werken met de kunst geeft toegang tot vrijheid, om uit te drukken wie je bent. Om een geestdriftig lijnenspel neer te zetten of om juist bedenkelijk het penseel te laten dansen boven het papier. Om eindeloos te herhalen en dan plots door te breken naar iets nieuws, iets wat er nog niet was. Het mysterie speelt zich af in het kunstzinnige, wat de individualiteit bekrachtigd. Lijnenspel en kleur weerspiegelen het enthousiasme en de geestdrift. Kijk dat ben jij, dat heb jij gemaakt, jij bent een kunstenaar. Deelnemers worden blij, voelen zich trots en tonen zich verbonden.


Wat doet dit met de toeschouwer van deze kunst? Om dit zelf te gaan zien en te beleven nodigen wij iedereen van harte uit op de expositie ‘ Ieder mens is een kunstenaar’ tijdens openingstijden van de bibliotheek, of sluit gezellig aan bij de officiële opening op vrijdagavond 12 juli om 19.00 uur

Tags Indoor Cultuur Expositie
Skyline